Tudástár

Élelmiszerboltom van. Mire figyeljek, mielőtt árazógépet választok?

2020.06.22 14:07
Élelmiszerboltom van. Mire figyeljek, mielőtt árazógépet választok?

Élelmiszerboltom van. Mire figyeljek, mielőtt árazógépet választok?

Ha nem tüntet fel vonalkódot az élelmiszer címkéjén, hanem minden egyes darabot külön címkéz, akkor Önnek árazószalagra (árazócímkére) van szüksége. Előnye a tekercses címkéhez képest, hogy gyorsan, akár egy kézmozdulattal lehet vele dolgozni és még gazdaságosabban üzemeltethető.

Az árazószalag ugyanis árazógéppel kerül fel az árura, amihez nem kell külön nyomtató, hanem a gépen be lehet állítani a karaktereket, melyeket a benne lévő festékhenger fest meg. Az árazógépekből van egy, kettő, illetve háromsoros kivitel.

 

Az élelmiszerek árcímkéin minden esetben fel kell tüntetni az egységárat és az eladási árat is. Ez kétsoros árazószalagra írható fel, azaz Önnek kétsoros árazógépre van szüksége, amivel a felső sorban az egységárat, az alsó sorban pedig az eladási árat tudja megjelölni.

Az árazógépeken a 0-9 számokon kívül betűkarakterek is megjeleníthetők, amivel a pénznem karaktereken kívül (Ft, EUR) mértékegységek is feltüntethetők. Sőt, bizonyos kétsoros árazógépek az árazáson kívül dátumozásra és feliratozásra (kódolásra) is alkalmasak.

Minden árazógéphez kínálunk méretben hozzá illő árazószalagot, festékhengert és alkatrészeket is, és vállaljuk az árazógépek szervízelését is.

 

Ha tanácstalan, hogy árazógépeink közül melyik a legoptimálisabb Önnek, keressen minket, szívesen adunk tanácsot!

Webáruház készítés