Tudástár

Milyen szempontok szerint válasszak árazógépet?

2020.07.02 15:17
Milyen szempontok szerint válasszak árazógépet?

Milyen szempontok szerint válasszak árazógépet?

Árazógépet aszerint érdemes választani, hogy Ön milyen termékkörrel foglalkozik és milyen információkat kell feltenni a termékről az árazócímkére.

 

Ha Önnek árazáshoz, dátumozáshoz vagy kódoláshoz van szüksége árazógépre, akkor általánosságban elmondható, hogy – az élelmiszerek kivételével – ezekre a célokra egysoros árazógépek elegendőek.
Ilyen termékek lehetnek a ruházati-, ajándéktárgyak, piperecikkek, könyvek, horgász, - és vadásztermékek stb.

Élelmiszerek esetén, mivel legalább két árat fel kell tüntetnie a címkén (egységár/eladási ár), ezért kétsoros árazógépet ajánlunk. A felső sorba az egységárat, a második sorba az eladási árat érdemes feltüntetni.

Kétsoros árazógépet érdemes vásárolni akkor is, ha a gyártóműszak megjelölésére vagy MEO-záshoz van rá szüksége.

Háromsoros árazógépekkel más az árazás, akció megjelölés, gyártási idő és szavatossági idő is feltüntethető az árazócímkén.

 

Fontos tudnia, hogy a termék árazásához hány karakterre lesz szüksége. Ez függ attól, hogy milyen nagyságrendű a termék ára. Az árazógép lehet 6 karakteres, itt 5 számjegy + pénznem fér el. A 8 karakteres esetén 7 számjegy + pénznem, a 10 karakteresnél értelemszerűen 9 számjegy + pénznem tüntethető fel.

 

Ha a számokon kívül betűkre (is) szükségük van az árazócímkén, akkor érdemes alfanumerikus árazógépet keresni. Ezekkel betűket, de akár egész szavakat is fel lehet tüntetni az árazócímkén pl. zöldség-gyümölcs üzletben fűszernövények esetén „Pulton tartható”

 

Ha az árazógép megvásárlásánál a minőségi szempontokat is figyelembe veszi, akkor olasz, német, amerikai vagy japán gyártmányú árazógépek közül tud választani.

Olasz árazógépeink a Blitz, Jolly, Swing és Open márkák, melyeken belül- ha az ügyfel bizonytalan - az igényekhez igazítva javasoljuk a megfelelő típust. Ezekhez teljeskörú alkatrész utánpótlással rendelkezünk.

Ezeken kívül ajánljuk még a német Meto, a japán Sato-Kendo, valamint az amerikai Monarch/Pille árazógépeket is. Ezek hátránya a korlátozott alkatrészutánpótlás.

Webáruház készítés